Les botigues de la UBSU apliquen el Tax Free

Des de la Unió de botiguers s'estan adaptant els sistemes per tal de poder realitzar aquest canvi de manera efectiva. 

Un percentatge important de les vendes que es realitzen són amb retorn d’IVA.

Ens hem ficat al dia perquè puguis gaudir del Tax Free

Des de fa uns mesos, es pot retornar l’import de l’IVA de les compres a les persones amb residència a Andorra.  Aquest fet, fa que comprar a la Seu d’Urgell sigui un al·licient pels veïns andorrans i les botigues de la capital urgellenca se’n veuen veneficiades.

Segons una entrevista feta pel Periòdic d’Andorra al vicepresident de la Unió de Botiguers, la qual podeu veure’n un fragment en aquest mateix article, gairebé mig any després de l’eliminació d’aquest impost, els efectes en les compres a la Seu es noten, i això beneficia als botiguers en plena campanya de Nadal.

Tal com va explicar el vicepresident de la Unió de Botiguers de la Seu (UBSU), Tonet Marsino, poder oferir el tax free «sempre és un reclam més i de fer nosaltres el publicitem», per tant, esperen que la situació convidi als clients andorrans a fer compres nadalenques a la Seu. «Veuen que és una oferta i val la pena, perquè són diners que s’estalvien», va apuntar.

El fet de poder demanar el retorn de l’IVA des del primer euro gastat també s’ha deixat notar. «Les petites botigues estan fent tax free i, de fet, hi ha un bon nombre de botigues que en el registre de vendes directes hi ha un percentatge important de tax free», va exposar. I és que els darrers mesos els comerciants han anat guanyant interès en aquesta opció i la majoria s’han informat sobre el funcionament. Des de l’UBSU s’han organitzat xerrades formatives i Marsino assenyala que «la darrera que vam fer va ser un èxit d’assistència de comerciants interessats».

Sobre els efectes directes sobre el comerç, el vicepresident de l’UBSU assegura que «hi ha algun sector o algun espai comercial que i tant que ho nota!». I afegeix: «No vull dir noms, però hi ha espai que tenen molta gent d’Andorra i el fet que hi hagi una superfície comercial que atregui gent fa que hi hagi més gent a la Seu. I si tenim més moviment de gent i les botigues indiquen amb un logo que fan el retorn de l’IVA, doncs la gent sap que és un punt favorable de compra». En definitiva, tenir una gran superfície els permet que «sigui l’esquer que atrau gent a la Seu i si les petites botigues també fan el tax free, doncs els compradors també busquen aquests espais»

A partir de l’1 de gener, entrarà en vigor la nova regulació i la gestió d’aquest impost es reaitzarà amb el sistema Diva, que permet validar  el tràmit de manera digital i automàtica.

Des de la Unió de botiguers s’estan adaptant els sistemes per tal de poder realitzar aquest canvi de manera efectiva.

Si voleu llegir tot l’article del Periodic d’Andorra podeu seguir aquest enllaç.